Journaalkaper, Damschreeuwer, Waxinelichtgooier, Treinplasser en Kletsmajoor

Er zit een hoop creativiteit bij de Nederlandse dagbladen. Dat is mooi. Zo ontstaan nieuwe woorden. Vooral bij flinke incidenten is het raak. Denk aan de man die op Prinsjesdag een aantal jaren geleden een waxinelichtjeshouder naar de Gouden Koets gooide of de man (ja, het is kennelijk een ding voor mannen) die op Dodenherdenking op de Dam begon te schreeuwen. En dan was er die man die vandaag de proformazitting had: de Journaalkaper. http://www.spitsnieuws.nl/binnenland/2015/05/journaalkaper-tarik-z-vandaag-voor-de-recher. Bij hem voelde ik nog wel enige sympathie. Hij oogde vriendelijk en leek een missie te vervullen hebben. Hij bleef kalm tijdens zijn arrestatie en dat vond ik al een hele prestatie gezien al het geschreeuw van arrestatieteam. Iemand die op weinig sympathie bij mij kan rekenen, is de Treinplasser. Ik heb geen zin om daar een link naar te plaatsen. Maar wat een viespeuk is dat (ondanks zijn flauwe tegenwerping dat hij op ingenieuze wijze een flesje water ingezet heeft).

Voor de krant schrijf ik elke vrijdag een column over een retrowoord. Ooit bedachten slimmeriken dat mensen in de Tweede Kamer zoveel onzin uitkramen, dat je hen beter maar Kletsmajoors kon noemen. Ik zit nog te wachten tot iemand op de Haagse burelen van een landelijke krant op het idee komt om de verkiezing van ‘Kletsmajoor van het jaar’ in te stellen. Ik meld me hierbij aan als jurylid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s