Doe mij maar een patatje oorlog met een vredig boek

Het gaat slecht met de bibliotheken. Bij heel wat vestigingen is het licht al uitgedaan. Dat is triest. Maar gelukkig houdt dat niet in dat er niet meer gelezen wordt. En er worden op de meest vreemde plekken boeken uitgeleend of zelfs weggegeven.

Bij mijn favoriete koffietentje hebben ze ook kasten vol boeken. Je mag een boek gratis meenemen. En het grappige is dat in de drie jaar dat ze dat daar doen, er eerder meer dan minder boeken in de kasten staan. En dat terwijl mensen regelmatig wat meenemen. Maar er zijn kennelijk ook genoeg mensen die wat meenemen om er neer te leggen.

Ook op mijn hardlooprondje kom ik steevast een piepklein boekenkastje tegen waar je boeken uit mag halen. Ik heb er nog nooit bij stil gestaan, want het hardlopen gaat dan voor. Ik neem me wel voor om er ooit een keer op de fiets langs te gaan en dan te kijken of er iets voor me tussen zit. Het NOS-journaal heeft nu ook ontdekt dat heel Nederland boeken gratis weggeeft. Het leukste vond ik dat er een snackbar is waar je gratis boeken kunt meenemen. Doe mij maar een patatje oorlog met een vredig boek!

http://nos.nl/artikel/2037639-een-boek-lenen-in-de-patatzaak.html

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s