Niet genoeg succesvolle vrouwen

Er zijn niet genoeg succesvolle vrouwen (lees: topvrouwen in het bedrijfsleven) in Nederland. En dat is echt een probleem. Zeggen ze. Ik kan er niet mee zitten, maar de hele dag zingt het al rond op sociale media. Dit naar aanleiding van een publicatie in De Volkskrant http://www.volkskrant.nl/opinie/vrouwen-kap-met-koffie-voor-de-afdeling-halen~a4040400/ en een bericht bij onder meer de NOS.

Het gaat wel ”beter”’ met het aantal vrouwen aan de top. Bijna 21 procent van de topfuncties in het bedrijfsleven werd in 2014 ingevuld door een vrouw. Dat is een kleine stijging ten opzichte van 2013. In de sector cultuur, media en communicatie staan de meeste vrouwen aan het roer, volgens de cijfers van de stichting Talent naar de Top.

Vijftig jaar geleden werd je als vrouw nog ontslagen als je ging trouwen,. Dat kunnen wij ons al niet meer voorstellen. Zelf denk ik dat de twintigers en dertigers over een jaar of tien, twintig verbaasd zijn over de huidige discussie. De cultuur is aan hard aan het veranderen en jonge vrouwen krijgen steeds meer kansen. Dat is een goede zaak.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s