Ik heb een zwak voor Obama

Ik zal het maar eerlijk bekennen: ik ben een fan van de Amerikaanse president Obama. Niet perse vanwege zijn politieke standpunten, maar omdat hij op op bepaalde momenten zo goed weet wat er in Amerika aan gevoelens leeft.

Natuurlijk, de pessimisten onder jullie zullen zeggen dat hij gewoon een goed team om zich heen heeft. Mensen die hem vertellen wat hij moet doen om goed in de media te komen. Maar ik vind dat wat te makkelijk gezegd. Ik ga ervan uit dat de twee dingen, die mij in de afgelopen tijd in hem ontroerd hebben, echt waren.

Het ene was zijn geweldige speech in die kerk in Charleston waar mensen doodgeschoten waren. En hoe hij daar vol overtuiging Amazing Grace inzette. Echt een kippenvelmomentje.

En deze week nam hij het op voor de14-jarige jongen die met zijn zelfgemaakte klok naar school ging en daar gearresteerd werd. De leraar dacht dat hij een bom mee had. En dan deze reactie van Obama.

Je zult maar wereldleider en president van een land met meer dan 300 miljoen inwoners zijn en dan toch het opnemen voor één kind.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s