Vier redenen waarom ik voorlopig niet naar Turkije ga


Het is dit jaar precies 25 jaar geleden dat ik een vakantie-rondreis maakte door het oosten van Turkije. Prachtig landschap, gastvrije mensen, lekker eten en een prettige sfeer. Maar voorlopig zal ik er niet meer heengaan. Waarom?

  1. Iedereen roept dat de coup voorbij is, maar volgens mij is de staatsgreep zich steeds meer aan het voltrekken. President Erdogan c.s. maken er geen geheim van wat hun ware intenties zijn: duizenden rechters zijn afgezet, duizenden militairen (onder wie dienstplichtigen die niet wisten waar ze mee bezig waren) zijn opgepakt. De kans op een eerlijke rechtsgang lijkt niet meer aanwezig. Ook heeft Erdogan meteen gezegd dat hij de doodstraf die sinds 2004 niet meer bestond, weer wil invoeren. 
  2. De media zijn in Turkije steeds meer aan banden gelegd. Voor kritische journalisten is geen plek meer. Eerder schreef ik er al over op deze blog.
  3. Minderheden hebben nu meer dan ooit te vrezen voor geweld. Na de coup zijn er berichten geweest van pro-Erdogan mensen die hun woede koelden op alevieten en op Syrische vluchtelingen. 
  4. Wil je nog meer redenen? Lees dan dit artikel op De Correspondent: https://decorrespondent.nl/4945/Wat-de-knulligste-couppoging-ooit-over-het-Turkije-van-nu-leert/376621624060-9a4c1566

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s