Wat de studenten van mijn blog vonden

Canvas-collage-maken-4

Welke blog inspireert jou als student en wat leer je ervan? Dat was de huiswerkopdracht van deze week voor de tweedejaars studenten journalistiek. Tijdens het college vandaag werden een aantal goede blogs genoemd, waarover straks meer.

Een van de studenten was zo slim (?) om mijn blog te nemen. Hij had zich aardig verdiept in de beweegredenen achter deze blog, zoals personal branding. En hij kon een aantal blogposts noemen die interessant zouden kunnen zijn voor journalisten-in-spe. Bravo 🙂

De andere studenten mochten daarna ook nog even losgaan op de blog. De belangrijkste kritiekpunten (ja, het kritisch denken over blogs is tijdens de colleges wel aangewakkerd) waren:

1. De blog ziet er grijs – en daardoor saai -uit. Maak gebruik van kleur!

2. Maak gebruik van foto’s. Tekst alleen is niet interessant. Bovendien staat een foto die bij het artikel hoort veel mooier bij de verwijzing op een ander sociale medium.

3. Schrijf vooral over de journalistiek en het nieuws. De blogpost over de latte-factor is op het randje.

Hieronder een paar blogs die aangedragen werden door de studenten en die ik nog wel verder wil gaan bekijken zijn: http://www.catenaccio.nl (over voetbal, vooral de tactische kant ervan), knowmore.washingtonpost.com (korte teksten, veel grafiekjes, creatieve aanpak), hansvdw1.wordpress.com (sportjournalist bij De Morgen), maartenisbenieuwd.wordpress.com (blog over journalistiek en onderwijs), http://www.martinvrijland.nl (blog vol complottheorieën) en http://www.antondewit.nl ( ‘wijsgeer in het wild, persoonlijke blog).

P.s. Ik heb gewoon maar een gratis afbeelding van internet geplukt. Kijken of mensen daar inderdaad eerder op aanslaan 😉

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s