Het is weer nakijktijd

Terwijl hier in Nederland de temperaturen naar tropische hoogte stijgen, moet ik voor de opleiding journalistiek nog een heleboel nakijkwerk doen. Gisteren ben ik al bezig geweest met de blogs van jaar 2 en vandaag staan de storytellingproducten van jaar 3 op het programma.

Nakijken is doorgaans geen straf. Het gros van de studenten levert behoorlijk werk af. En ook de verschrijvingen en verkeerd samengestelde zinnen zijn soms hilarisch. Het lastigste voor mij is nog om niet op iedere slak zout te leggen. En om mijn handschrift netjes te houden na tig correcties (ja, ik ben nog van de oude stempel; ik kijk het liefst op papier na).

Voor mij is bloggen nog redelijk nieuw. Het is een zoektocht naar wat werkt en wat niet werkt. Diezelfde zoektocht kennen de studenten ook, want in jaar 1 en 2 moeten ze veel blogger om hun portfolio op te bouwen en uiteindelijk een mooi visitekaartje voor een toekomstige stageplaats of – baan te hebben.

Ik merk dat ik bij sommige studenten graag eens een kijkje in hun statistieken zou willen nemen. Kijken hoeveel hits ze hebben en op welke artikelen. Twee blogs wil ik met jullie delen (en misschien vraag ik dan over een paar dagen aan deze studenten hoe hun statistieken veranderd zijn op deze blogpost 😉 )

Hannah ging naar Engeland op mediareis en ze bracht een bezoek aan de filmset van Downtown abbey. Een mooi verhaal op deze zonnige dag!

Johan ging naar Kosovo en schreef naar aanleiding daarvan een blogpost over de  journalist als speelbal. Een interessant reflectief verhaal!

Als jullie nu allemaal deze lezenswaardige bijdragen lezen, dan ga ik weer verder met het nakijken. Er liggen nog prachtige producties op mij te wachten!

P.s. voor studenten die dit lezen en willen weten wanneer ze hun cijfers krijgen: nog even geduld 😉

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s