Leuke dingen voor een journalist

De journalistiek blijft een leuk vak. Niet alleen mag je schaamteloos vooraan staan bij van alles en nog wat, ook mag je af en toe iets nieuws proberen. Gratis. Ik heb collega’s die de hele wereld voor de krant over geweest zijn. Zo ver heb ik het niet geschopt.

Ooit, toen ik nog op de binnen-buitenlandredactie van De Gooi – en Eemlander werkte, mocht ik een keer met een prijsvechter mee naar Belfast. Dat leverde in de slipstream van een mooi artikel over de sporen van de IRA ook nog een ietsepietsje reclame op voor de prijsvechter.  Ik heb dat bewust heel minimaal gehouden. Misschien heb ik daarom nooit meer een uitnodiging gekregen ;-(

Soms profiteren mijn kinderen ook wel mee van het feit dat ik journalist ben. Ik beken dat eerlijk. Zo ben ik met mijn dochter een jaar of zeven in een bed&breakfast geweest. Daar heb ik toen een verhaal over geschreven. De krant heeft dat toen allemaal netjes betaald.

Maar af en toe gaat het ook anders. Als het bijvoorbeeld om een concert, tentoonstelling of nieuwe activiteit gaat. Afgelopen maandag is mijn jongste zoon met een bootcamp meegeweest van het Nationaal Militair Museum. Een nieuwe activiteit voor het NMM.  Dat was een mooie ervaring voor hem en het leverde de krant een leuke, service-gerichte pagina op. Lees  hier zijn verhaal. Het museum heeft zijn kaartje ter beschikking gesteld (waarde: vijftien euro inclusief een bezoek aan het museum dat we niet gedaan hebben).

bootcamp

Bij ons op de redactie is het de regel dat we cadeaus van met een maximumwaarde van vijftig euro mogen aannemen. Daarboven niet. Wat vinden jullie daarvan? Mag een journalist inderdaad kleine dingen aannemen (bijvoorbeeld het bezoek aan een expositie, concert of iets dergelijks? Een nieuwe taart of nieuwe koekjes in de vorm van Dudoksteentjes?) Of is het toch het meest zuiver als je als journalist alles betaalt? Ook de koffie bijvoorbeeld tijdens een interview in een restaurant?

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s