Beter goed gejat

blogfoto…. dan slecht bedacht.
Natuurlijk stimuleer ik niemand om het dievenpad op te gaan. En ook het pikken van iemand anders ideeën is een vorm van diefstal. Maar daar gaat het hier eigenlijk niet om. In deze post over bloggen wil ik het hebben over leren van anderen.

Maar voordat ik daar iets over schrijf, wil ik even vertellen dat het leuke van mijn vorige blogpost was, dat ik eindelijk reacties kreeg. Dank daarvoor!

Nu over ideeën van anderen. Ik lees de laatste tijd veel blogs van anderen. Een blog die ik graag volg, is die van Sigrid van Iersel. Niet alleen schrijft ze af en toe over het fenomeen bloggen, zoals in deze blogpost. Ook houdt ze zich veel bezig met storytelling. Iets waar ik al veel mee bezig ben, zowel als journalist en als docent. Maar ik wil me daar nog verder in bekwamen.

Over bloggen schrijft Sigrid dat je meer in de huid van de bladenmaker moet kruipen. Wie is bijvoorbeeld je doelgroep? Ik vind dat best wel lastig, want mijn doelgroep is best breed:

– mijn volgers op Twitter (die echt van alles doen)

– mijn vrienden op Facebook ( die ook een heel verschillende achtergrond hebben)

– mijn contacten op LinkedIn, ( die voor een deel in de journalistiek zitten en die ik graag zou willen inspireren met mijn blog)

– mijn studenten

– mijn college-docenten en mijn collega-journalisten.

De doelgroep bedien ik door:

– over verschillende onderwerpen te schrijven: ontwikkelingen in de journalistiek, nieuwsonderwerpen, studie-onderwerpen als storytelling en bloggen.

– het ook persoonlijk te maken. In mijn blogs komt altijd een beetje “petra” mee.

Maar als ik nou echt een bladenmaker zou zijn, zou mijn uitgever dan wel tevreden zijn met deze doelgroep of zou die vinden dat ik veel te veel  verschillende mensen op het oog heb?

P.s. ik heb dezelfde foto als bij mijn eerste post over bloggen gebruikt. Ik hoop dat het daardoor meer een geheel wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s