Beste Henk, lieve Ingrid, 

Hoe gaat het met jullie? Het is een behoorlijke tijd geleden dat we van jullie gehoord hebben. Dat is te begrijpen. Jullie zijn druk, wij zijn druk. Zo gaat t nu eenmaal. Maar t zou leuk zijn om binnenkort weer eens bij te kletsen. 

Ik moest deze week overigens aan jullie denken. Er zijn door de gemeente 100 vluchtelingen in de sporthal naast ons geplaatst. Weet je nog dat we t erover hadden? Jullie vertelden me dat jullie so wie so moeite hebben met asielzoekers en helemaal als ze vlak bij jullie zouden komen. Jullie vinden dat ze weg moeten blijven (hoewel jullie dat niet zo bot of onmenselijk bedoelen, maar hee vol=vol). Jullie zouden – als jullie naast jullie drukke werk er tijd voor hadden – er wel tegen willen demonstreren. Want die vluchtelingen boezemen jullie angst in. Onbekend maakt onbemind. Ik snap dat wel. Want jullie zijn gewoon bang voor wat er met jullie mooie dochter zou gebeuren als ze zo’n vluchteling zou tegenkomen (en nee, dan bedoel ik niet dat ze er wel verliefd op zou kunnen worden 😉). Ik zal jullie eerlijk zeggen dat ik eerst ook wel schrok (en ook wel iets van angst voelde). Je leest zulke rare verhalen in de krant en soms zijn die ook nog echt gebeurd! 

Maar weet je – en dat bedoel ik niet flauw of moralistisch of zo -soms helpt t om een realitycheck te doen. Gewoon een paar uur helpen in zo’n crisisopvang. Contact maken met mensen. Zien hoe ze daar in zo’n sporthal moeten overleven. Weet je nog Ingrid, dat we die keer op zomerkamp ruzie hadden met die drie meiden? Dat kwam toen, omdat we na 5x 24 uur met ze doorgebracht te hebben ze spuugzat waren. Ze waren zo anders dan wij! Later hebben we daar wel om kunnen lachen, maar toen… 😢 Het is dat je nu zo ver weg woont, maar anders had me t leuk geleken om samen een ochtend of middag in de sporthal te gaan helpen. Nu heb ik t zelf gedaan en dat was gaaf. Maar ik weet zeker dat jij t ook wel leuk had gevonden, want je bent en blijft gewoon een hartelijke meid! 

 Ik weet niet of jullie nog contact hebben met die Geert, maar anders is t ook wel wat voor hem (maar hij zal t wel te druk hebben, hij was altijd wel iemand met veel creatieve teksten, maar daar hield t ook wel mee op). 

Veel liefs, en laat nog eens wat van je horen! 😘

P.s we kunnen t nog weleens over politiek hebben, maar volgens mij vinden jullie dat ook niet zo interessant. Gaan jullie vanavond ook Heel Holland Bakt kijken? Ik wel! O ja, en geef Fikkie een dikke knuffel van mij 🐱 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s