Wat als die man een bom mee had?

De vlucht naar Milaan vertrok bijna een half uur te laat. Bij de gate ging het al mis. Een blonde man probeerde met twee tassen aan boord te gaan, terwijl er slechts een mee mag als handbagage. Dat werd eerst een stevige discussie met de grondstewardess, daarna met de beveiliger. De man schreeuwde en wilde bijna gaan matten. En wij de passagiers op deze late middagvlucht, stonden erbij en keken ernaar.
Het ‘boarden’ begon en we schuifelden met z’n alleen richting de vliegtuigtrap. Opeens rende een beveiligster de trap op, gevolgd door de man in kwestie. We gingen naar binnen en ik zag de man, duidelijk agressief, vier rijen achter me zitten. En ik hoopte dat hij zich koest zou houden.
Opeens kwam er een marechaussee binnenrennen, gevolgd door twee collega’s (waarvan een een motorkap aanhad). Achter hen kwam een legertje beveiligers. Ik hoorde een in de portofoon praten. ‘We gaan even iemand’ van boord halen. De agressieve blonde man werd gesommeerd om mee te gaan. Dat deed hij schoorvoetend, met z’n twee stuks bagage.
De vlucht vertrok. Het ging allemaal rustig. Maar ik blijf me maar afvragen: hoe is het überhaupt mogelijk dat zo’n gast (waarschijnlijk onder de drugs) al in het vliegtuig kon komen? En wat, als hij stiekem toch iets gevaarlijks aan boord heeft achtergelaten? Ik ben inmiddels veilig gearriveerd in Milaan. Maar in een tijd waarin terrorisme hoogtij viert, was dit geen handige actie van de beveiliging op Schiphol. image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s