Ze gaan weer weg (de vluchtelingen)

De vluchtelingen in de Anne Annemaschool zijn hun laatste week in Amersfoort ingegaan. Vandaag werd bekend dat ze woensdag naar een nieuwe COA-opvang in Zeist zullen verhuizen.

Ik wist dat het zou gebeuren. Maar dat het toch zo snel was, kwam als een verrassing. Ik zit in Milaan voor een conferentie over narratieve journalistiek. Ook hier vanmiddag een voorbeeld van een Italiaanse fotograaf (www. massimosestini.it/wru.html) die vanuit een helikopter foto’s heeft gemaakt van een boot vol vluchtelingen. Hij zoekt nu de namen van deze mensen. Terecht werd vanmiddag de vraag opgeworpen of dit wel ethisch gezien kan. Het kan soms gevaarlijk zijn voor de achterblijvers als bekend wordt wie er gevlucht is.

Zo ken ik ook verhalen van “mijn” vluchtelingen in Amersfoort. Heel even heb ik met hen mogen optrekken. Nu moet ik hen bijna laten gaan. Ik weet niet wat/wie de tijd hen brengt.

p.s Vanavond zag ik via de NOS een filmpje dat uitlegt waarom mannen vaak alleen vluchten. Aanbevolen.


Hierbij het artikel en het filmpje!!image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s