De media hebben ’t weer gedaan

Ik word er altijd wat vervelend van.  Krijg een kriegel gevoel. Heb de neiging om te grommen. Ook vandaag. Ik kan er namelijk slecht tegen als de boodschapper vermoord wordt en het probleem daardoor blijft voortbestaan.

Wat is er gebeurd? Vanmiddag was het radio-1-programma Kamerbreed. Daarin werd Annemarie Jorritsma (VVD-prominent) geïnterviewd. En wat zei zij volgens een berichtstation keulen op nu.nl? ,, Als ik bijvoorbeeld zie wat er gebeurt rond Keulen, dan is de vraag: is het allemaal zo groot? Is het zo anders dan dat het was? Het lijkt alsof de hele wereld veranderd is, en daar spelen de politiek en de journalistiek een rol in. Elk klein dingetje is en blijft groot, en dat maakt mensen onzeker.

Ik vind dat een rare reactie van Jorritsma. De media spelen wat mij betreft vaak een goede rol door zich niet te laten afschepen met ‘het valt allemaal wel mee’. Door zelf op onderzoek uit te gaan. Door de vinger op de zere plek te leggen. Door erover te berichtten. Keulen was niet zomaar ‘een klein dingetje’. Keulen is naar nu gebleken is, iets wat veel breder speelt. En dan helpt het niets om te zeggen dat de media er maar niet over moeten schrijven, omdat het mensen zo angstig maakt. Nee, laat mensen onder ogen zien wat er gebeurt, zodat ze zelf kunnen handelen. Je lost een probleem niet op door het te negeren. Wat dat betreft is het ook wel tekenend dat Jorritsma in hetzelfde gesprek zegt: als ik als kamerlid vroeger naar een café ging, ging ik naar een homokroeg, omdat ik daar geen last van die mannen had”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s